اخبار ASHNARAM
title

توسعه تجارت تهاتری میان ایران ویتنام، موانع بانکی را بی‌اثر می‌کند

۷ دی ۱۴۰۱
توسعه تجارت تهاتری میان ایران ویتنام، موانع بانکی را بی‌اثر می‌کند

توسعه تجارت تهاتری میان ایران ویتنام، موانع بانکی را بی‌اثر می‌کند

در دیدار سفیر ویتنام با رئیس اتاق ایران، دو طرف بر ضرورت رفع موانع موجود بر سر راه تقویت همکاری‌های اقتصادی از جمله موانع بانکی تأکید کردند.

رئیس اتاق ایران در این نشست با اشاره به حجم ۵۵۰ میلیارد دلاری مناسبات اقتصادی ویتنام در سال ۲۰۲۲ گفت: روابط اقتصادی ایران و ویتنام هم از سطح مطلوبی برخوردار است و با توجه به اطلاعات ما زمینه‌های همکاری بین دو کشور از تنوع و ظرفیت بالایی برخوردار است، اما مشکلات جدی هم وجود دارد و این مشکلات مانع تحقق ظرفیت‌های موجود شده است.

غلامحسین شافعی مشکلات بانکی و پولی و مسائل حمل‌ونقل را دو مانع اصلی توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور دانست و افزود: با این وجود خوشبختانه ظرفیت‌های تجارت تهاتری بین دو کشور، به ویژه در بخش کشاورزی، ظرفیت بسیار بالایی دارد. ما نیازمند میوه‌های گرمسیری و برنج هستیم، ویتنام نیز در مقابل محصولات تولیدی ایران مثل سیب درختی، انار و محصولات دیگر کشاورزی را نیاز دارد. بنابراین می‌توان با مذاکرات جدی تعاملات تهاتری دو کشور را افزایش داد و مشکلات بانکی را پشت سر گذاشت.

شافعی به موافقت‌نامه تجارت آزاد ویتنام با کشورهای اوراسیا اشاره کرد و گفت: ایران هم وارد این دایره شده و همکاری ما در این قالب هم می‌تواند قابل توجه باشد. به علاوه ویتنام از کشورهای فعال در منطقه ASEAN  (اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا) است و ما هم از کشورهای فعال اکو (سازمان همکاری اقتصادی) هستیم. این ظرفیت‌ها در راستای توسعه مناسبات چندجانبه می‌تواند مورد توجه دو کشور باشد.

او تأکید کرد: اتاق ایران از هر نوع اقدامی برای تقویت مناسبات اقتصادی ایران ویتنام حمایت می‌کند و آماده است مذاکرات بخش‌های خصوصی دو کشور را افزایش دهد. در این راستا آماده اعزام هیات تجاری به ویتنام و پذیرش هیات تجاری از این کشور هستیم.

شافعی گفت: قطعاً تسهیل رفت‌وآمد تجار دو کشور و ایجاد تسهیلات ویزایی برای فعالان اقتصادی می‌تواند بر تعمیق این برنامه‌ها اثر بگذارد.

سفارت ویتنام، آماده تسهیل صدور ویزا برای تجار

لوئونگ کونوک هویی سفیر ویتنام در ایران نیز با تأکید بر آمادگی برای انجام اقدامات لازم در جهت تعمیق روابط دو کشور گفت: ایران از شرکای عمده ویتنام در خاورمیانه است و ما به ایران به عنوان دروازه ورود به این منطقه نگاه می‌کنیم. ویتنام هم شریک مهمی برای ایران در جنوب شرق آسیا محسوب می‌شود. با این حال گردش مالی دو کشور ۱۰۰ میلیون دلار در سال است.

او با تأکید بر ضرورت رفع مشکلات پولی و بانکی میان دو کشور گفت: درباره تجارت تهاتری نیازمند مطالعه بیشتر هستیم چرا که ما تجربه زیادی دراین‌باره نداریم. امیدواریم بتوانیم با کمک ایران در این زمینه اطلاعاتی کسب کنیم.

سفیر ویتنام در ایران پیشنهاد کرد اتاق‌های بازرگانی دو کشور با امضای یادداشت تفاهمی، اصول و خط مشی‌های روابط بین بخش خصوصی ایران ویتنام را مشخص کنند. او گفت: این می‌تواند زمینه برگزاری نشست‌های B2B میان فعالان اقتصادی و صاحبان کسب‌وکار ایران و ویتنام در سال ۲۰۲۳ باشد.

او از رئیس اتاق ایران درخواست کرد تا شرکت‌های ایرانی که مایل به تجارت با ویتنام در حوزه‌های مواد غذایی و کشاورزی از جمله برنج، قوه، فلفل و بادام هندی و … هستند را به سفارت این کشور در ایران معرفی کند تا سفارت آن‌ها را به طرف‌های ویتنامی خود معرفی کند.

او با اشاره به اینکه سفارت ویتنام در تهران آماده تسهیل صدور ویزای تجار ایرانی است گفت: روند صدور ویزا برای تجاری که از اتاق ایران معرفی‌نامه داشته باشند، به سرعت انجام خواهد شد.

مصطفی موسوی رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام هم در این نشست به ارائه پیشنهاداتی برای بهبود روابط اقتصادی دو کشور پرداخت.

تشکیل کارگروهی در سفارت ویتنام با همکاری اتاق مشترک جهت طرح مشکلات و راهکارها، ایجاد مجموعه متناظر در ویتنام برای همکاری با اتاق مشترک، ایجاد مقدمات افتتاح نمایشگاه دائمی محصولات ایرانی و مرکز تجاری ایران در ویتنام و به طور متقابل افتتاح نمایشگاه محصولات ویتنام در ایران، امکان ارائه محصولات ویتنامی در نمایشگاه بین‌المللی تهران و ایجاد چنین امکانی برای محصولات ایرانی در ویتنام، برقراری خط مستقیم پروازی بین دو کشور، توسعه مناسبات دو کشور در زمینه فنی و مهندسی و استارتاپی از جمله پیشنهادات موسوی برای توسعه مناسبات تجاری دو کشور بود که با استقبال سفیر ویتنام در مواجه شد.